Begin juni heeft Martine mij een reading gegeven. Ik was op dat moment net weer helemaal hersteld na een langdurige ziekteperiode. In Corona-tijd ben ik gestart met re-integratie, wat nogal zoeken was hoe dat te doen. Wat zijn nu de grote opgaven van mijn organisatie (ik werk bij een provincie) en hoe kan ik het beste bijdragen? Hierbij is het voor mij van groot belang werk te doen waar ik energie van krijg, omdat ik niet meer kan inleveren.

Op het moment van de reading begon ik hier net wat lijnen in te zien. Ook voelde ik me steeds zekerder dat de manier waarop ik nu het leven tegemoet treed na de keiharde reset, me energie oplevert. En dat ik ook zo in mijn werk kan staan. Maar echt duidelijk was alles nog niet.

De reading leverde vrolijke en heel rake beelden op die nog steeds in mijn hoofd zitten.  Over hoe ik zelf in m’n schoenen sta, waar mijn organisatie mee aan de naar aan het zoeken is en hoe ik me daarin beweeg. De essenties komen naar voren, soms na wat zoeken, maar uiteindelijk duidelijk.

Het was voor mij wonderlijk wat Martine ziet en voelt en weet te verwoorden over mij, mijn organisatie en hoe ik mijn plek daarin vind, zonder actuele informatie over mij en mijn werkgever te hebben. Het was voor mij verhelderend en ook bemoedigend, deze manier van luisteren en spiegelen.

Ik had eigenlijk twee verwante vragen, maar eigenlijk was de bottom line dat ik maar niet begreep waarom mijn werk me toch altijd zoveel energie kost. Ik ben ervaren, het werk is geen rocket science, ik vind de materie en de mensen met wie ik werk leuk, dus waarom kost het dan toch zoveel energie?

Ik vond het heel fijn om op een andere manier naar de situatie te kijken. Vooral ook omdat ik zelf al in alle hoeken en gaten had gezocht naar antwoorden of oplossingen.

Omdat ik de reading in een drukke tijd gedaan had, heb mijn aantekeningen later pas weer ter hand genomen. Toen voelde ik wel weer meteen dat het klopte wat Martine had “gelezen”. Ik ben wel nog bezig met het verwerken van de inzichten. Hoe zet ik het getoonde beeld van Martine om in een andere werkwijze voor mezelf. Hoe kan ik de getoonde, beschreven roos telen tot een betere roos?

Zoals een periscoop je om een hoekje kan laten kijken, zo kan een reading je zicht op een onbewuster stuk van je organisatie of jouzelf geven wat je een handvat geeft tot verdere groei.

Sinds ik in 2007 ondernemer werd, laat ik geregeld mijn organisatie lezen. Het levert altijd inzichten op die op een dieper niveau laten zien wat er in de organisatie gebeurt, welke veranderingen er aan het gebeuren zijn en wat dat van mij en mijn team vraagt. De inzichten halen doorgaans naar boven wat ik ergens al wel wist, maar waar ik me niet helemaal bewust van was. Het is altijd heel waardevol om de situatie weer helemaal dóór te hebben, te zien wat er te zien is. Door te luisteren naar wat zich er op een energetisch niveau afspeelt in en met de organisatie, kan ik mijn eigen energie beter inzetten en meer ontspannen ondernemen. Een reading is een eenvoudige, snelle en fijne ’tool’ die inspiratie vergroot en stress verlaagt. Ik kan het iedereen aanraden.

Wow, dat was echt super! Zo inzicht gevend en begrijpelijk makend wat er in me speelt en hoe ik m’n keuzes kan maken! Zoveel speelse en heldere beelden die ik mee kan nemen, ben er helemaal blij van en blij mee ???

Nog vele weken later werkt de organisatiereading nog door.

Kwartjes en inzichten blijven vallen.

Rinske gaf op een hele heldere wijze uitleg aan de reading en ze nam me op prettige wijze mee in haar waarneming.

Ik voelde enorm veel openheid en ruimte.

De reading heeft mij bevestiging gegeven dat ik op de juiste koers ben en daarbij concreet waar ik mee verder kan en waar de energie stagneerde. Een ontzettend mooie ervaring en ik zou het zeker aanraden als je helderheid wilt krijgen over je bedrijf (en jezelf:).

Mijn organisatievraag ging over wat er met mij gebeurt in bijeenkomsten/vergaderingen waaraan ik mijn bijdrage wil leveren maar waar ik een blokkade ervaar, een rem.

Ik heb de organisatiereading als heel positief ervaren. Mijn vraag werd goed gesnapt. Er was alle tijd en ruimte om hierop in te gaan tijdens de reading. Ik vond het heel verhelderend en heeft een en ander wel verduidelijkt voor mij. Bijzonder omdat ik zoveel herkende van wat er gezegd werd, zonder dat ik daar ooit iets over verteld heb.

Ik heb goede handvaten gekregen. Een paar kleine heb ik direct gebruikt. Dat was al heel waardevol. Maar vooral, en dat is het belangrijkste voor mij, is dat ik echt meer inzicht heb in hoe ik mezelf verhoud tot de organisatie.

Rinske en Dick zou ik beschrijven als rustige, relaxte, open mensen. Ik voelde me snel op mijn gemak bij hen. Heel down to earth, en dat is gek want over een reading wordt vaak zweverig gedacht. Dat vind ik dus helemaal niet. Ik heb een hele rustige en toegankelijke omgeving ervaren.

Als iemand nieuwsgierig is, dan zou ik zeggen dat het heel laagdrempelig is om je vraag te bespreken/bekijken. Totaal niet zweverig. Een reading is gewoon een hele mooie andere manier van het benaderen van een organisatievraag.

Ik zou mensen die ergens in hun organisatie tegenaan lopen een reading absoluut aanraden. Het is zo’n mooie toevoeging naast de “gewone” HR-gesprekken die iemand vaak wel heeft. Ook als je nergens tegenaan loopt, is een reading heel verhelderend. En gewoon een mooie manier van inzicht krijgen ergens in.